Kasteel Hillenraedtstraat 123

6043 HD Roermond

Bij niet urgente vragen

Stuurt u ons een e-consult

Spreekuren

Hal Roosendael gang

Spreekuren

De praktijk is iedere werkdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Tussen 10.30 – 11.00 en 12.30 – 13.15 hebben wij werkoverleg en pauze.  

U kunt een afspraak maken via het patiëntenportaal, aan de balie of telefonisch. De doktersassistente informeert naar uw klachten en bepaalt aan de hand van de ernst van de klachten en uw hulpvraag hoe snel u geholpen moet worden. Het kan zijn dat u een afspraak krijgt bij de Verpleegkundig Specialist in plaats van de huisarts.

Is uw huisarts afwezig dan wordt er gekeken of u bij een andere huisarts ingepland kunt worden.

Soms kan een telefonische terugbel afspraak van de dokter ook volstaan.

U kunt ook online uw medische vraag stellen via een eConsult. U dient zich dan eerst eenmalig te registeren via onze website zodat u toegang krijgt tot uw patiënten portaal. Volg deze link voor meer informatie.

De duur van een consult is in principe 15 minuten. U kunt meer tijd reserveren als u meerdere klachten heeft of als u denkt dat uw klacht meer tijd nodig heeft.

De assistente heeft elke dag een eigen spreekuur en geeft ook zelfstandig advies, na overleg met de dokter. ALLE adviezen gegeven door de assistente worden achteraf aan de huisarts voorgelegd.

De volgende speciale spreekuren worden gehouden op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag door onze praktijkondersteuners somatiek Mw. Brigit Munnecom-Cremers en Mw. Mara van der Sommen.

De praktijkondersteuner is een speciaal opgeleide HBO-verpleegkundige die de opleiding praktijk-ondersteuner huisartsgeneeskunde voltooid heeft. Zij begeleidt patiënten met suikerziekte, longziekten en mensen met een verhoogd risico op hart-en vaatziekten. Tevens is ze speciaal opgeleid om mensen te helpen bij stoppen met roken. Zij werkt onder supervisie van de huisarts volgens duidelijk omschreven protocollen.

 Diabetes spreekuur

Wanneer de huisarts bij u Diabetes (Mellitus) type 2 (suikerziekte) heeft vastgesteld wordt u verwezen naar het spreekuur van de praktijkondersteuner. Het spreekuur wordt in goed overleg met de huisarts gevoerd.

Het doel van de diabeteszorg is het voorkomen, dan wel uitstellen van complicaties op korte en lange termijn. Hierbij is het belangrijk dat u zo goed mogelijk kunt omgaan met uw ziekte. Het is daarom van belang dat u regelmatig voor controle komt om de behandeling zo goed mogelijk aan te passen aan uw situatie.

Nuttige websites over suikerziekte:

www.diabetesfonds.nl

www.dvn.nl

Cardiovasculair risicomanagement (CVRM) spreekuur

U bezoekt misschien al regelmatig uw huisarts voor controle van uw bloeddruk of cholesterolgehalte. U maakt hiervoor altijd zelf een afspraak. Wij hebben een speciaal spreekuur ingesteld voor deze controles (CVRM- spreekuur). De praktijkondersteuner houdt uw controles bij en roept u tijdig op voor elke controle. Zij voorziet u ook van de nuttige adviezen over gezonde levensstijl. Voor dit spreekuur kunt u dus een uitnodiging verwachten of persoonlijk voor aanmelden.

Het doel van het CVRM- spreekuur is  het voorkomen van hart- en vaatziekten bij personen met een verhoogd risico. Voorbeelden van hart- en vaatziekten zijn: vernauwing van de slagaderen (aderverkalking), angina pectoris (pijn op de borst), een hartinfarct(hartaanval) of CVA (beroerte).

Voor meer informatie over hart en vaatziekten zie de website van de hartstichting.

Astma/COPD spreekuur

Iedereen bij wie de diagnose COPD, longemfyseem of astma is gesteld, wordt minimaal jaarlijks gecontroleerd op het astma / COPD spreekuur van de praktijkondersteuner. Bij patiënten met astma is dit alleen nodig wanneer zij regelmatig zogenaamde inhalatiecorticosteroïden gebruiken.

In beginsel zal de praktijkondersteuner middels longfunctiemeting (spirometrie) de diagnose stellen/bevestigen danwel verbeteren. Ook maakt zij gebruik van gestandaardiseerde vragenlijsten. Afhankelijk van de diagnose zal er aanpassing plaatsvinden van de medicatie. Ook is het mogelijk dat u een leefstijladvies ontvangt of doorverwijzing naar fysiotherapeut of diëtiste.

Nuttige websites over Astma en COPD:

www.longfonds.nl

www.inhalatorgebruik.nl

Voor patiënten met psychische klachten hebben wij een praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH GGZ) in dienst, Mw. Marianne van der Vegt. Zij is speciaal opgeleid om eerstelijns psychologische hulp te bieden. Zij houdt spreekuur op maandag, woensdag en donderdagochtend.

De huisarts kan na inventarisatie van uw psychische klachten verwijzen naar de POH GGZ. De hulpvraag kan heel divers zijn: van stressklachten en stemmingsproblemen tot levensfaseproblematiek of angststoornis. Door gerichte en deskundige aandacht hebben de gesprekken vaak een verhelderend effect; ze geven inzicht in de achterliggende problemen.
De POH GGZ geeft, indien gewenst, ook gericht advies voor verdere verwijzing binnen de GGZ. De duur van de begeleiding kan variëren van een enkel gesprek tot meerdere gesprekken gedurende een aantal maanden.

Handige geestelijke gezondheidszorg websites:

www.mentaalvitaal.nl hier vind je alles over alle psychische aandoeningen met tools en tips inclusief online zelftests op depressies, mentale fitheid enz.

www.kleurjeleven.nl  gaat vooral over depressie en zelfhulp

ww.kopouders.nl voor ouders met psychiatrische problemen.

www.kopstoring.nl  voor kinderen en jeugdigen van ouders met psychiatrische problemen.

ww.survivalkid.nl  geestelijke hulp voor kinderen

www.drankjewel.nl  omgaan met alcohol

Als u om een medische reden niet zelf naar de praktijk kunt komen, kan de dokter bij u thuis komen. Een huisbezoek aanvragen voor dezelfde dag kan tussen 8.00 en 10.00 uur. Na 10.00 uur rijdt de huisarts alleen voor spoed nog een visite.

Spoedgevallen overdag

Tussen 8.00 en 17.00 uur kunt u voor eerste hulp direct bij ons terecht. U kunt ons rechtstreeks en zonder wachttijd bereiken op telefoonnummer 0475-321121 optie 1. Als u van te voren belt of laat bellen, houden we rekening met uw komst.

Voor levensbedreigende zaken belt u meteen 112.

 

 Avond, nacht, weekend en feestdagen

Voor spoedgevallen buiten kantoortijden en op feestdagen kunt u terecht bij de Huisartsenpost Midden Limburg in Roermond. De huisartsenpost kan alleen bezocht worden na telefonische aanmelding en is bedoeld voor klachten die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag van de eigen huisarts.

De huisartsenpost is gevestigd op Nassaustraat 79 te Roermond. Het telefoonnummer van de huisartsenpost is 0475-771771.

Voor spoed zaken in de avond, nacht en weekenden belt u de Huisartsenpost op 0475-771771

Translate »

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

  • Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
  • Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
  • Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
  • Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
  • Overgevoeligheden en bijzonderheden
  • Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)
  • Actueel medicatieoverzicht

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. U kunt alleen voor uzelf een e-Consult insturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. 

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Liever telefonisch?

Herhaalrecept Bestellen

1
Uw gegevens
2
Gegevens Apotheek
3
Medicijnen
4
Last Page
Voorletters
Achternaam
Geboortedatum
Email *
Telefoonnummer
Apotheek
Laten Bezorgen?
Medicijnen
Opmerkingen
Call Now Button Ga naar de inhoud