Kasteel Hillenraedtstraat 123

6043 HD Roermond

Bij niet urgente vragen

Stuurt u ons een e-consult

Praktische Informatie

Hal Roosendael gang

Praktische Informatie

De praktijk is gevestigd op de begane grond in een multifunctioneel pand. 

Dokter Bennaghmouch: maandag tot en met vrijdag; op woensdag werkt dokter Mory, waarnemend huisarts, voor dr. Bennaghmouch

Dokter van den Nieuwenhuijzen: maandag, dinsdagochtend, woensdag en vrijdag

Dokter Wolters: maandag, dinsdag en vrijdag

Dokter Mory: woensdag (voor Dr. Bennaghmouch) en donderdag

Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur op nummer 0475-321121. Op de volgende tijden zijn wij beperkt bereikbaar:

  • 10.30 – 11.00 uur alleen voor spoed ivm kort werkoverleg
  • 12.15 – 14.00 uur alleen voor spoed ivm lunchpauze en werkoverleg
  • Na 14.00 uur kunt u bellen voor uitslagen. ’s Morgens bekijken de artsen de uitslagen en zetten hun bevindingen in uw dossier.

 

In het belmenu heeft u de volgende keuzeopties:

– Voor spoed kiest u toets 1
– Voor herhaalrecepten kiest u toets 2. U kunt ook gebruik maken van de optie ‘een vraag stellen’ in uw patiënten portaal om uw herhaalrecept(en) door te geven.
– Voor uitslagen kiest u toets 3

Het kan soms druk zijn aan de telefoon. Indien u niet wilt of kunt wachten, kunt u gebruik maken van onze terugbelfunctie. De assistente zal u dan dezelfde dag terugbellen tussen 15.00 – 17.00 uur.

Voor spoed zaken in de avond, nacht en weekenden belt u de Huisartsenpost op 0475-771771

Als u doorverwezen wordt voor bijvoorbeeld bloed- of röntgenonderzoek, spreekt de huisarts tijdens het consult met u een termijn af om de uitslagen met hem/haar te bespreken. Dat kan in de vorm van een consult of telefonisch consult. De huisartsen proberen zoveel mogelijk op deze wijze te werken. U hoeft dan niet eerder te bellen voor de uitslag en dat voorkomt lange wachttijden aan onze telefoon.

 

U kunt ook ten alle tijde uw uitslagen raadplagen via uw Patiënten portaal.

 

Indien er geen afspraken zijn gemaakt tijdens het consult, gaan wij er vanuit dat u zelf 3 dagen na het onderzoek de assistente belt voor de uitslag. Zij kan u mededelen wat het resultaat is en of een controle bij de huisarts nodig is. Houdt dan a.u.b. rekening mee dat wij alleen meteen terugbellen als er acute zaken zijn die uit het onderzoek zijn gekomen. Zorg dat we altijd een actueel telefoonnummer van u hebben.

 

Uitslagen kunt u dagelijks opvragen na 14 uur via telefoonnummer 0475-321121 optie 3.

 

Privacy van uw medische gegevens

Het komt regelmatig voor dat de partner/ouders van een patiënt verwachten dat wij de uitslag van een onderzoek via hen geven. Volgens de wetgeving op de privacy mogen wij dit niet doen indien de betreffende patiënt ouder is dan 16 jaar. We zullen hier  strikt in zijn. Als de betreffende patiënt van tevoren belt dat iemand anders de telefoon aanneemt voor de uitslag, zullen wij dit in het dossier noteren en dan wel de uitslag aan die ander doorgeven.

In onze praktijk kunt u op afspraak bloed laten prikken. Wij prikken enkel met een verwijzing van de huisarts, niet van een specialist.

De dagen en tijden voor het bloedprikken zijn:

– Maandag van 8.00 – 10.00 uur ’s ochtends

– Woensdag van 8.00 – 10.00 uur ’s ochtends

– Vrijdag van 8.00 – 10.00 uur ’s ochtends

U kunt met de assistente bellen voor het maken van een afspraak. Na 3 dagen kunt u zelf met de praktijk bellen voor de uitslag.

Wanneer u denkt dat u een blaasontsteking heeft, kunt u uw ochtendurine inleveren bij de doktersassistente.

Zij zal u een vragenlijst geven waarop u uw klachten moet aangeven. U kunt de lijst ook uitprinten op deze link.

De volgende punten zijn van belang:

  • Het beste is ochtendurine op te vangen
  • Eerst de schaamstreek goed met water wassen
  • Daarna de urine opvangen in een schoon en droog potje en bewaren in de koelkast
  • Het potje voorzien van naam en geboortedatum
  • Het potje zo snel mogelijk afgeven aan de balie
  • Voor kinderen die nog niet zindelijk zijn kunt u een plaszakje bij de apotheek kopen

 

Voor de uitslag kunt u na 15.30 uur bellen.

 

urine

Herhaalrecepten kunt u eenvoudig aanvragen via ons patiëntenportaal. U kunt dit doen via de optie ‘een vraag stellen’. Indien u nog geen gebruik maakt van uw patientenportaal dan kunt u dit activeren via deze link.

Indien u geen gebruik maakt van het patiëntenportaal, kunt u ook telefonisch uw herhaalmedicijnen aanvragen. Hiervoor kiest u optie 2 in het bel-menu.

De huisartsen in Groepspraktijk Het Roosendael verstrekken geen verklaringen voor bijvoorbeeld scholen, werkgevers, sportclubs, woningen enzovoorts.

Als behandelend arts is het in Nederland verboden zulke verklaringen uit te schrijven.

De KNMG (overkoepelende organisatie voor artsen) heeft als standpunt dat een behandelend arts geen verklaringen afgeeft over een eigen patiënt, waarbij hij/zij een oordeel geeft over de (medische) geschiktheid of ongeschiktheid van een patiënt om bepaalde dingen wel of niet te doen.

Voorbeelden daarvan zijn: is iemand in staat te werken, een auto te besturen, naar school te gaan, goed voor de kinderen te zorgen, is terecht een geboekte reis geannuleerd of heeft iemand recht op een parkeervergunning of aangepaste woonruimte.

Dergelijke verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts. De onafhankelijke arts kan een eigen beoordeling maken van de situatie. Zo nodig kan de onafhankelijke arts, met toestemming van de patiënt, extra informatie opvragen bij de behandelend arts(en).

Om patiënten uit te leggen waarom de behandelend arts geen verklaring afgeeft heeft de KNMG het zogenaamde ‘weigeringsbriefje‘ opgesteld. Dit weigeringsbriefje is beschikbaar in vier talen: Nederlands, Engels, Turks en Marokkaans.

Huisartsenpraktijk Het Roosendael werkt samen met de Universiteit Maastricht.

Onze praktijk is één van de plaatsen van waaruit Universiteit Maastricht onderzoek doet om de gezondheidszorg te verbeteren. De universiteit maakt voor onderzoek gebruik van gegevens die in de computer van de praktijk staan.

Persoonlijke gegevens zoals uw naam worden niet aan de universiteit doorgegeven. Wanneer u er bezwaar tegen heeft dat uw (anonieme) medische gegevens naar de universiteit gaan, laat het ons dan weten. Mocht u hierover of over een onderzoek nog vragen hebben, dan kunt u altijd bij ons terecht of bij onze assistentes.

maastrichtuniversity

Huisregels

Huisartsenpraktijk het Roosendael verwacht van u dat u zich gedraagt als gast en dat u respectvol en vriendelijk met elkaar omgaat. Wij hechten groot belang aan een gezonde en veilige omgeving voor patiënten en medewerkers. Respect voor elkaar is het algemeen uitgangspunt waarop deze gedragsregels zijn gebaseerd. Bij overtreding van de gedragsregels kan een officiële waarschuwing of uitschrijving uit de praktijk als sanctie worden opgelegd. Wij registreren agressief gedrag altijd in uw dossier. Ook kan er aangifte worden gedaan bij de politie.

  • Overlast: U mag geen overlast veroorzaken voor anderen.
  • Agressie en intimidatie: Agressie en intimidatie, in welke vorm dan ook, is verboden. Hieronder valt onder meer:
  • Fysiek geweld, zoals schoppen, spugen, slaan, gooien met voorwerpen, vastpakken, duwen, knijpen en haren trekken;
  • Verbaal geweld, zoals schelden, beledigen, vernederen en ruzie zoeken;
  • Intimidatie of afpersen, zoals het bedreigen van medewerkers om iets gedaan te krijgen of om te voorkomen dat iets gedaan wordt;
  • Seksuele intimidatie, zoals seksueel getinte opmerkingen of handtastelijkheden;
  • Stalking, dat wil zeggen het achtervolgen, opwachten, lastigvallen en vertonen van hinderlijk gedrag;
  • Discriminatie: U mag anderen niet belachelijk maken, uitschelden of achterstellen op grond van (bijvoorbeeld) afkomst, geloof, geslacht, leeftijd, gedrag, uiterlijk of kleding.
  • Gevaarlijke voorwerpen en verboden wapens: U mag geen gevaarlijke voorwerpen en/of verboden wapens (zoals slag-, steek of vuurwapens) bij u dragen. Als deze worden ontdekt, worden ze in beslag genomen en kan u de toegang tot de praktijk worden ontzegd.
  • Diefstal en vandalisme: U mag niet stelen en geen eigendommen van anderen vernielen. Bij diefstal en vandalisme wordt zonder meer aangifte gedaan bij de politie. De kosten worden verhaald op de dader.
  • Auto’s en fietsen dienen in de daarvoor bestemde parkeervakken cq. rekken geplaatst te worden

 

Overige zaken:

  • De patiënt dient volgens de wet WGBO de huisarts volledig te informeren over zijn/haar gezondheid
  • Passanten (patiënten die niet zijn ingeschreven) betalen vooraf contant. Hiervoor ontvangt u een rekening.
  • Afspraken kunnen tot 24uur van te voren kosteloos worden geannuleerd. Zonder tijdige annulering van uw afspraak, is het sinds 1 januari 2011 toegestaan de gederfde consulttijd bij u in rekening te brengen. Te laat op een afspraak komen zonder bericht, wordt ook beschouwd als niet verschijnen zonder bericht.

 

Wij hopen dat zowel voor u als voor ons met deze regels een optimale werksfeer zal blijven bestaan. Heeft u op-, aanmerkingen of suggesties, dan horen wij die graag.

Translate »

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

  • Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
  • Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
  • Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
  • Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
  • Overgevoeligheden en bijzonderheden
  • Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)
  • Actueel medicatieoverzicht

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. U kunt alleen voor uzelf een e-Consult insturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. 

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Liever telefonisch?

Herhaalrecept Bestellen

1
Uw gegevens
2
Gegevens Apotheek
3
Medicijnen
4
Last Page
Voorletters
Achternaam
Geboortedatum
Email *
Telefoonnummer
Apotheek
Laten Bezorgen?
Medicijnen
Opmerkingen
Call Now Button Ga naar de inhoud